Over mij

Ik ben Nicoline Dobbe. Ook wel Vegan Wikipedia genoemd. Op jonge leeftijd voelde ik dat dieren niet thuishoorden in mijn lichaam. Stap voor stap schrapte ik dierlijke producten uit mijn eten die ik verving door andere ingrediënten. Toen ik tiener was vermeed ik gezellige, huiselijke momenten bij leeftijdsgenoten, omdat ik niet durfde aan te geven wat ik wel en niet at. Ik keerde steeds meer naar binnen. Thuis vond ik mijn rust in de keuken waar ik experimenteerde met nieuwe ingrediënten en smaken.

Pas jaren later besefte ik dat ik in mijn isolement het grootste geluk had gevonden: de liefde voor ál het leven. Ik kan niet precies in woorden duiden hoe het voelt om geen gebruik te maken van andere voelende wezens. Om niks van hun te willen, te verwachten. Het voelt kloppend – als natuur – om mij niet te mengen in hun levens. Of het nou om eieren, melk, wol of honing gaat voor elke uitkomst bemoeit de mens zich met de levensloop van andere wezens om deze producten op zijn bord of om zijn lijf te krijgen.

Ik studeerde Communicatie en week uit naar vakken over eetcultuur, duurzaamheid, gezondheid en ethiek. Ik verkende mijn interesse voor onze omgang met de aarde, dieren en ons eigen welzijn. Tijdens mijn studietijd keerde ik terug naar oude vegetarische gewoonten. Al snel vond ik de textuur van dierlijk vet en het idee van dieren eten wederom zó onaantrekkelijk. Ik herinner mij nog heel duidelijk het moment waarop ik mijn pizza niet verder kon eten en besloot dat ik mij nooit meer zou aanpassen aan sociale conventies om dieren te gebruiken.

Met koestering kijk ik terug naar het meisje dat zonder kennis en bewustzijn over veganisme haar hart volgde om met zachtheid, kwetsbaarheid en ontzag in het leven te staan. Doordat ik op jonge leeftijd aanvoelde dat onze omgang met voedsel en dieren twijfelachtig was, werd ik vaak gespiegeld met vragen en opmerkingen over mijn keuzes. Van een van mijn leraren leerde ik om zonder oordeel naar deze reacties te kijken. Sindsdien kon ik de ware vragen van mensen horen.

Hoe we omgaan met dieren en hoe wij ons verhouden tot al het leven op aarde maakt veel los. Eten en gebruik van dieren voor andere doeleinden hangt vast aan tradities en gewoonten die we als vanzelf meekrijgen van onze opvoeders en omgeving. Veel mensen willen plantaardig eten, maar zijn onzeker over hoe ze dat doen. Vaak gaan vragen niet alleen over voedingstoffen, maar juist over het doorbreken van loyaliteit aan tradities en gewoonten die mensen weerhouden om hun intuïtie te volgen.

Tijdens een kooksessie help ik je heel graag op weg om vanuit jouw eetgewoonten (meer) plantaardig te eten!

 

Wat we doen

Kickstart vegan (op)voeding

De stap naar vegan kan overweldigend en onzeker voelen, omdat je nog niet alle kennis en kunde in huis hebt om te schakelen naar...

Meer →

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste een seintje over nieuwe activiteiten!

Volg The Vegan Launch

Contact

T +31 (0)6 12387297

E info@theveganlaunch.nl

Website by Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© The Vegan Launch